Op weg naar Riofrio

26 Jan 2018

 

Op een zaterdagmiddag reden we - op een van de zeldzame bewolkte dagen - naar Riofrio, één van de vele kleine dorpjes in Andalusië. We kwamen langs Santa Fé. In Santa Fé hebben de Moren zich in 1492 overgegeven aan het Spaanse koningspaar Ferdinand en Isabella. Een bekend jaartal, want ... in datzelfde jaar en óók in Santa Fé kreeg Christoffel Columbus toestemming uit te varen naar India via de wettelijke route - de route die hem naar Amerika voerde.

De Spanjaarden weten hun schatten goed te verbergen. De oude gebouwen getuigen nog van een indrukwekkende historie, maar tóch zou je er zo voorbij lopen. Verborgen achter de kerk bevindt zich de ingang van een museum, waarin een tentoonstelling is ingericht over het rijke verleden. De reis van Columbus wordt met veel originele dagboeken, munten en zeekaarten geïllustreerd. Ook de 'capitulatie van Granada' wordt inzichtelijker na een bezoek aan dit kleine, maar boeiende museum.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Uitgelichte berichten

Op weg naar Riofrio

January 26, 2018

1/1
Please reload

Recente berichten

November 7, 2019

January 26, 2018

Please reload

Archief
Please reload

  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Stay tuned